...

HOE MAAK JE APPLE CARPLAY DRAADLOOS?

Apple Carplay is een heel handige tool die elke iPhone eigenaar kan gebruiken in zijn auto. Met deze functie kun je allerlei geweldige dingen doen, zoals bellen, berichten versturen, navigeren en verschillende apps op je iPhone gebruiken via het scherm van je auto. Maar er is één nadeel: je moet vaak je telefoon met een laadkabel verbinden met het infotainment systeem.
Dit kan heel vervelend zijn, want de kabel zit in de weg, verpest de looks van uw auto en dan is er nog het extra gedoe van het aansluiten van uw telefoon elke keer dat u gaat rijden. Gelukkig is er een manier om Apple Carplay volledig draadloos te maken. In dit artikel vertellen we je hoe je Apple Carplay draadloos kunt gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Hoe maak je Apple Carplay draadloos?

Veel auto’s hebben een bekabelde verbinding nodig om Apple Carplay op hun display te kunnen gebruiken. Meestal wordt een USB-kabel gebruikt om de telefoon aan te sluiten. Bedrade Apple Carplay is een vaak voorkomende manier die de meeste auto’s ondersteunen.
Er zijn echter ook auto’s die een draadloze verbinding mogelijk maken. Op die manier kun je gewoon in de auto stappen, en zal je telefoon verbinding maken met Carplay zonder dat je de stekker in de USB poort hoeft te steken. Auto’s die draadloze Carplay van Apple ondersteunen, gebruiken Bluetooth en Wifi om je telefoon met het scherm te verbinden.

Gelukkig is er een manier om Apple Carplay draadloos te gebruiken met een auto die alleen bekabelde connectiviteit ondersteunt. Daarvoor kun je een van onze  Apple CarPlay Videomodules gebruiken. Deze module wordt met een USB-kabel op de auto aangesloten. Als er meerdere poorten zijn, moet de module worden verbonden met de poort waarmee de telefoon op het Carplay scherm wordt aangesloten.
Vervolgens worden de module en je iPhone draadloos aan elkaar gekoppeld. Op deze manier hoeft alleen de module met een USB kabel te worden aangesloten in plaats van uw iPhone, zodat je kunt genieten van alle voordelen van het draadloze gebruik van Apple Carplay.

Introductie van de Car Audio Limburg Draadloze Apple Carplay Videomodule

 

HOE MAAK JE APPLE CARPLAY DRAADLOOS?

 

 

Car Audio Limburg heeft deze geweldige Apple Carplay Videomodule waarmee je je bedrade Apple Carplay-systeem in een draadloos systeem kunt veranderen. Het werkt met elke iPhone met een iOS versie 10 of hoger. Bovendien kan het ook worden gebruikt met Android telefoons. Hiervoor creëert de module een Android Auto omgeving.

Dit apparaat wordt geleverd met een USB- en USB-C-kabel. Deze module ondersteunt bijna alle apps die op je iPhone kunt downloaden, zoals Youtube, Netflix, Instagram, Facebook, Games en nog veel meer.
Daarnaast beschikt hij over een groot intern geheugen van 64 GB, zodat je ontzettend veel apps en bestanden kunt opslaan. Dit geheugen kan, indien nodig, ook worden uitgebreid tot 128 GB met behulp van een SD kaart. Met 4GB RAM geheugen heb je ook geen problemen als je meerdere applicaties tegelijk wilt gebruiken.
De krachtige Qualcomm Snapdragon CPU is in staat om elke toepassing van je iPhone soepel en zonder hapering uit te voeren. Hij biedt ook ondersteuning voor Bluetooth 5.0, waardoor de verbinding veel sneller en met minder vertraging tot stand komt. De toegevoegde GPS-antenne en een Wi-Fi-antenne is een groot pluspunt, omdat het meer flexibiliteit biedt in hoe je de Apple Carplay functies wilt gebruiken.
Dit product ondersteunt een SIM-ingang voor een 4G-netwerk, zodat je tijdens de hele rit over snel internet kunt beschikken. Het compacte ontwerp en de sterke kunststof behuizing zorgen ook voor eenvoudige installatie en duurzaamheid van het product. Er is een HDMI-uitgang ingebouwd, dus elk extern device met een HDMI-poort kan erop worden aangesloten. Tevens is het stroomverbruik van dit apparaat zeer laag, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de prestaties van je auto worden beïnvloed.

 

 

HOE MAAK JE APPLE CARPLAY DRAADLOOS?

Het installatieproces is ook zeer eenvoudig.
Om dit apparaat te installeren, sluit je de videomodule aan op het infotainment systeem van je auto met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Zodra de module is aangesloten, verschijnen er instructies op het scherm die je kunt volgen om het installatieproces te voltooien. Daarna hoef je alleen nog maar je telefoon koppelen.

Maar als je daar geen zin in hebt, de installatie toch te omslachtig vindt of de videomodule gewoon snel geïnstalleerd wilt hebben, dan biedt Car Audio Limburg ook deze montage service aan. Door gebruik te maken van onze  montage service, krijg je bovendien een garantie van 1 jaar. Mochten er dus later problemen ontstaan met de installatie, dan lost Car Audio Limburg deze voor je op.

Car Audio Limburg kan een offerte maken voor elk type installatie. Om een offerte aan te vragen, ga je naar het contactformulier op onze website en vul je alle nodige informatie in. Zorg ervoor dat je het juiste merk en model van de auto opgeeft bij het aanvragen van een offerte, die informatie is namelijk erg belangrijk. Zodra je alle informatie hebt doorgegeven, neemt het team van Car Audio Limburg binnen 48 uur contact met u op.

Apple Carplay: Een nieuwe manier om te communiceren met uw iPhone

Apple Carplay is een geweldig hulpmiddel om je autoritten aangenamer te maken. Met de eenvoudige bediening en geweldige functionaliteit die deze functie biedt, kun je van het scherm van de auto een middelpunt maken voor alle nuttige apps die je onderweg nodig hebt. Het is een eenvoudige manier om meer uit je iPhone te halen.
Maar door draadloos te gaan in plaats van de standaard bedrade connectiviteit, kun je de Apple Carplay-functie nog verder verbeteren. Als je een draadloze videomodule gebruikt i.c.m. de Apple Carplay van je auto, heb je geen lange laadkabels die het uiterlijk van je auto verpesten of in de weg zitten. Bovendien hoef je je telefoon ook niet telkens aan te sluiten, want de telefoon maakt automatisch verbinding met de module en een ander groot voordeel van draadloos is dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over de compatibiliteit van de USB-kabel. Zo kun je onbezorgd de weg op!

×

WELKOM

Nog meer inspiratie nodig? Kom dan langs in onze showroom.
Wij zijn dagelijks geopend van 13.30u tot 17.00u.

ONTDEK HET NU