...

Hoe maak je Apple Carplay draadloos?

Apple Carplay is een heel handige tool die elke iPhone-eigenaar kan gebruiken met zijn auto. Met deze functie kun je allerlei geweldige dingen doen, zoals bellen, berichten versturen, navigeren en verschillende apps op je iPhone gebruiken via het scherm van je auto. Maar er is één nadeel: je moet je telefoon met een laadkabel verbinden met de auto.
Dit kan heel vervelend zijn, want de kabel zit in de weg, verpest de looks van uw auto en dan is er nog het extra gedoe van het aansluiten van uw telefoon elke keer dat u gaat rijden. Gelukkig is er een manier om Apple Carplay volledig draadloos te maken. In dit artikel vertellen we je hoe je Apple Carplay draadloos kunt gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties:

Hoe maak je Apple Carplay draadloos?

Veel auto’s hebben een bekabelde verbinding nodig om Apple Carplay op hun display te kunnen gebruiken. Meestal wordt een USB-kabel gebruikt om de telefoon aan te sluiten. Bedrade Apple Carplay is een vaak voorkomende manier die de meeste auto’s ondersteunen.
Er zijn echter ook auto’s die een draadloze verbinding mogelijk maken. Op die manier kun je gewoon in de auto stappen, en zal je telefoon verbinding maken met Carplay zonder dat je de stekker in de USB poort hoeft te steken. Auto’s die draadloze Carplay van Apple ondersteunen, gebruiken Bluetooth en Wifi om je telefoon met het scherm te verbinden.

Gelukkig is er een manier om Apple Carplay draadloos te gebruiken met een auto die alleen bekabelde connectiviteit ondersteunt. Daarvoor kun je een van onze  Apple CarPlay-videomodules gebruiken. Deze module wordt met een USB-kabel op de auto aangesloten. Als er meerdere poorten zijn, moet de module worden verbonden met de poort waarmee de telefoon op het Carplay-scherm wordt aangesloten.
Vervolgens worden de module en je iPhone draadloos aan elkaar gekoppeld. Op deze manier hoeft alleen de module met een USB kabel te worden aangesloten in plaats van uw iPhone, zodat u kunt genieten van alle voordelen van het draadloze gebruik van Apple Carplay.

Introductie van de Car Audio Limburg Draadloze Apple Carplay Videomodule

 

Hoe maak je Apple Carplay draadloos?

 

 

Car Audio Limburg heeft deze geweldige Apple Carplay-videomodule waarmee je je bedrade Apple Carplay-systeem in een draadloos systeem kunt veranderen. Het werkt met elke iPhone met een iOS versie 10 of hoger. Bovendien kan het ook worden gebruikt met Android-telefoons.

Dit apparaat wordt geleverd met een USB-kabel en USB-C-kabel in de verpakking voor aansluiting in uw auto. Deze module ondersteunt bijna alle apps die op je iPhone kunnen draaien, zoals Youtube, Netflix, Instagram, Facebook, Games en nog veel meer.
Daarnaast beschikt hij over een groot intern geheugen van 64 GB, zodat je zoveel apps en bestanden kunt opslaan als je wilt. Dit geheugen kan indien nodig ook worden uitgebreid tot 128 GB met behulp van een SD-ingang. Met 4GB RAM geheugen heb je ook geen problemen als je meerdere zaken tegelijk wilt doen.
De krachtige Qualcomm Snapdragon CPU is in staat om elke toepassing van uw iPhone soepel en zonder hapering uit te voeren. Hij biedt ook ondersteuning voor Bluetooth 5.0, waardoor de verbinding veel sneller en met minder vertraging tot stand komt. De toegevoegde GPS-antenne en een Wi-Fi-antenne is een groot pluspunt, omdat het meer flexibiliteit biedt in hoe je de Apple Carplay-functies wilt gebruiken.
Dit product ondersteunt een SIM-ingang voor een 4G-netwerk, zodat u tijdens uw hele rit over snel internet kunt beschikken. Het compacte ontwerp en de sterke kunststof behuizing zorgen ook voor eenvoudige installatie en duurzaamheid van het product. Er is een HDMI-uitgang ingebouwd, dus elk scherm met een HDMI-poort kan erop worden aangesloten.

 

 

Hoe maak je Apple Carplay draadloos?

Tevens is het stroomverbruik van dit apparaat zeer laag is, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat de prestaties van uw auto worden beïnvloed. Het installatieproces is ook zeer eenvoudig.
Om dit apparaat te installeren, sluit u de videomodule aan op uw auto met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Zodra het apparaat is aangesloten, verschijnen er instructies op het scherm die u kunt volgen om het installatieproces te voltooien. Daarna hoeft u alleen nog maar uw telefoon aan de videomodule te koppelen, en u kunt aan de slag.

Maar als u daar geen zin in heeft en de videomodule gewoon snel geïnstalleerd wilt hebben, dan biedt Car Audio Limburg ook de mogelijkheid voor montage.  Kiest u hiervoor, dan zal een vakman de videomodule voor u installeren en zorgt hij ervoor dat deze werkt zoals het hoort
Door gebruik te maken van de installatieservice van ons, krijgt u bovendien een garantie op montage van 1 jaar. Mochten er dus later problemen ontstaan met de installatie van het toestel, dan lost Car Audio Limburg deze voor u op. Ook alle accessoires die nodig zijn voor de installatie van de Apple Carplay videomodule worden door het bedrijf geleverd als je kiest voor een professionele installatie.

Car Audio Limburg Kan u een offerte maken voor elk type installatie. Om een offerte aan te vragen, ga je naar het contactformulier op onze website en vul je alle nodige informatie in. Zorg ervoor dat u het juiste merk en model van uw auto opgeeft bij het aanvragen van een offerte, die informatie is namelijk erg belangrijk. Zodra u alle informatie heeft ingediend, nemen de professionals van Car Audio Limburg binnen 48 uur contact met u op.

Apple Carplay: Een nieuwe manier om te communiceren met uw iPhone

Apple Carplay is een geweldig hulpmiddel om uw autoritten aangenamer te maken. Met de eenvoudige bediening en geweldige functionaliteit die deze functie biedt, kunt u van het scherm van uw auto een hub maken voor alle nuttige apps die u nodig hebt. Het is een eenvoudige manier om meer uit uw iPhone te halen.
Maar door draadloos te gaan in plaats van de standaard bedrade connectiviteit, kun je de Apple Carplay-functie nog verder verbeteren. Als je een draadloze videomodule gebruikt i.c.m. de Apple Carplay van je auto, heb je geen lange laadkabels die het uiterlijk van je auto verpesten of in de weg zitten. Bovendien hoef je je telefoon ook niet telkens aan te sluiten, want de telefoon maakt automatisch verbinding met de module.
Een ander groot voordeel van draadloos is dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de compatibiliteit van de USB-kabel.

×

WELKOM

Nog meer inspiratie nodig? Kom dan langs in onze showroom.
Wij zijn dagelijks geopend van 13.30u tot 17.00u.

ONTDEK HET NU